4 & 5 mei viering 2015

Tijdens het jubileumjaar, 70 jaar Bevrijding heet Zevenaar extra groots uitgepakt voor de 4 & 5 mei vieringen. Tijdens de stille omgang op 4 mei heeft Burgemeester Jan de Ruiter een tijdelijk monument onthuld voor de Joodse gemeenschap.

Op 5 mei heeft onze stichting een groot deel van de organisatie op zich genomen, er waren dan ook diverse (bijzondere) voertuigen te zien op het Raadhuisplein. De hele dag door was er muziek en feest, totdat in de late uurtjes de vlag weer gestreken werd en het feest was afgelopen. Ook de media was aangenaam verrast en schreef dan ook vol lof over beide dagen (klik hier voor deze artikelen)

Speciale dank gaat uit naar beroepsfotograaf Daan Witjes (denkweb fotografie), hij heeft beide dagen belangeloos vastgelegd. Zijn foto’s zijn in onderstaande reportage verwerkt.

Hieronder ziet u een film gemaakt van foto’s. Het transport van de MIG-straaljager van het Arnhems Oorlogsmuseum naar het Raadhuisplein in Zevenaar. Jong en oud maakten gebruik van deze unieke kans om met een dergelijk toestel op de foto te gaan. Kinderen konden zelfs in de cockpit klimmen en zo ervaren hoe een dergelijk toestel er van binnen uitziet.

Verschillende filmers hebben een videoreportage gemaakt van Bevrijdingsdag 2015 in Zevenaar.
Zie hieronder het resultaat. Met dank aan flfhageman

en Gerjan Van Der Zwaag.