PTSS wat is dat?

De laatste tijd, terwijl ik in mijn omgeving vertel over het Benefietconcert dat wij aan het organiseren zijn, hoor ik steeds vaker “Jullie doen dit voor veteranen met PTSS” wat is dat nou eigenlijk. Hoe kun je zien dat iemand PTSS heeft?
Wel enige tijd geleden hoorde ik die vraag ook al en heb ik contact gezocht met Jeske. Zij heeft een filmpje gemaakt, op Youtube gezet en ons toestemming gegeven dit met jullie te mogen delen.

Als je dit filmpje bekeken hebt, heb je een beetje een idee wat een PTSS patiënt moet doormaken. Om die angsten, herbelevingen en dagelijkse beperkingen te overwinnen is een trouwe viervoeten als Hulphond dus een mogelijke uitkomst.

Ga er even rustig voor zitten. Het is geen prettige confrontatie maar wel belangrijk voor iedereen die zich afvraagt wat PTSS inhoudt. Je begrijpt dan ook meteen waarom wij ons sterk maken voor het goede doel Hulphond Nederland

Met dank aan Jeske.