Op Zaterdag 25 juni vertrokken we weer met Veteranen en bestuursleden richting Den Haag voor de Nationale Veteranendag

Het leek wel of half Nederland daar naartoe ging want ook in de treinen richting Den Haag was het een-en-al uniformen en andere militaire of veteranen outfits.
Tegen 11 uur aangekomen was het al een enorme drukte. Gelukkig hadden we in tegenstelling tot andere delen van het land, prachtig weer. Niet te warm (zoals vorig jaar) en geen drupje regen.

om 13.15 uur vlogen de vliegtuigen over het centrum en kon het Nationale Defilé beginnen.

Op het Malieveld was er ondertussen al geen doorkomen meer aan.  Naast de vele stands was er ook veel vermaak voor kinderen, van een tekenwedstrijd tot de klimmuur en twee F16 vliegsimulators. Na het officiële deel was er tijd voor muziek. De Koninklijke kapel Johan Willem Friso bracht samen met de Boston Tea Party muziek uit de Veteranen top-50. Als afsluiter was er een spetterend optreden van O’GNE. Jong en oud stond flink mee te swingen.

Moe maar voldaan vertrok iedereen wee richting huis met in de gedacht dat volgend jaar op zaterdag 24 juni er opnieuw een Nationale Veteranendag is!

Hieronder enkele foto’s van o.a. “onze veteranen”

De jofele sfeer en het enthousiasme van de omstanders op de truck brengt een brede glimlach.

Aankomst op het Malieveld onder applaus van de duizenden omstanders

Herman en een andere veteraan wachten tot de truck gaat rijden.

Veteranendag 2016, malieveld, trucks, defilé

Herman op de truck

Nico en Ger zwaaien de omstanders toe terwijl de jeep waarop zij meerijden binnenkomt op het Malieveld.

Veteraan Herman op de foto met Generaal Luitenant BD Ted Meines, ook wel eerbiedig de vader des Veteranen genoemd