Veteranen voor de klas

Op donderdag 23 juni was het zover. Twee veteranen gaven een gastles aan groep 7 en 8 van de Joannesschool in Groessen. Al dagen van tevoren keken zowel de kids als de veteranen er naar uit. Spannend, het was voor hen ook de eerste keer dat ze voor een groep leerlingen van de basisschool stonden. Nieuwsgierig waren ze zeker! Eerst vertelde Paul Meekhof in het algemeen wat militaire dienst nu precies is en over zijn uitzending naar Libanon. Natuurlijk moesten de scherfvesten en de helmen worden opgezet voor de foto’s.

Daarna was het de beurt aan veteraan Kevin Bommeljé. Hij vertelde meer over zijn tijd in Irak en dat hij als hospik daar in een groot kamp had gewerkt. Ook liet hij de kinderen in het kort kennismaken met PTSS en wat dit inhoud voor zijn dagelijks leven. Als laatste was Paul weer aan de beurt om aan iedere tafel te vertellen over de onderscheidingen die hij had meegenomen.

Iedereen was dik tevreden over deze middagvullende gastles. Paul en Kevin werden bij voorbaat al uitgenodigd om ook volgend jaar, voor een nieuwe groep kinderen les te geven.

Hieronder een aantal foto’s gemaakt in de klas.

Mocht u als ouder / verzorger uw kind herkennen en geen prijs stellen op deze publicatie, neem dan contact op met de fotograaf/webmaster via dit contactformulier. Uiteraard zullen we dan de foto verwijderen of het desbetreffende kind onherkenbaar maken.

 

Share
ANBI_LOGO_STVDL1