4 en 5 mei viering in Zevenaar

4&5 mei viering ZevenaarVolgens traditie zijn de Veteranen van Stichting Veteranen de Liemers weer uitgenodigd voor de samenkomst / herdenking in het Musiater in Zevenaar.
U dient daar om uiterlijk 18:45 aanwezig te zijn! Vier van onze veteranen ontsteken daar de fakkels.

Na de herdenking lopen we gezamenlijk naar het monument op het Raadhuisplein alwaar om 20.00 uur de dodenherdenking zal plaatsvinden. Namens Stichting Veteranen de Liemers zal er een krans worden gelegd op het monument.

Wie niet in staat is om te lopen van het Musiater naar het Raadhuisplein kan met de auto naar de parkeerplaats rijden bij de Aldi en door het Freulebosje naar het Raadhuisplein komen.

Op 5 mei vieren we de bevrijding. De start van het programma is om 12.00 uur. Een afvaardiging van Veteranen / Oud strijders zullen de vlag hijsen

Om 19.00 uur zullen de Veteranen weer worden ontvangen op het Raadhuisplein. Het vredesvuur zal rond 19.45 uur worden binnengereden door
2 Willy-jeeps. De Veteranen staan dan in een erehaag opgesteld. Om 20.00 uur wordt het vredesvuur ontstoken.

Rond 20.30 uur krijgen de aanwezige Veteranen een consumptie aangeboden in de spiegeltent op het Raadhuisplein.

Om 23.50 strijken Veteranen de vlag, zal de Last Post worden gespeeld door een trompettist en wordt het vredesvuur weer gedoofd.

Het volledige programma van 5 mei is te vinden op de website van Muziekstad Zevenaar.