fbpx
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Rabobank Clubkasactie

Dinsdag 8 oktober mocht voorzitter William Thuis een cheque van 282,25 euro in ontvangst nemen uit de @RabobankArnhem clubkasactie. Ieder jaar organiseert de Rabobank deze actie en stelt dan een groot bedrag ter beschikking aan stichtingen, verenigingen die bankieren bij de Rabobank.

Particuliere klanten kunnen stemmen op hun favoriete goede doel en zo wordt het bedrag dan verdeeld.

Iedereen die ook dit jaar weer op ons heeft gestemd bedankt!, dankzij uw stem kunnen wij meer doen voor onze gewaardeerde veteranen.

Rabobank clubkasactie 2019

Share
ANBI_LOGO_STVDL

Uitnodiging VOC bijeenkomst 16 februari

Veteranen Ontmoetings Centrum van 16 februari Op zaterdag 16 febr. komen we weer bij elkaar voor onze maandelijkse bijeenkomst in
het gebouw van Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 6903 DA Zevenaar.

Bent u nog noot eerder bij ons geweest? Wij hebben 10 maal per jaar
een bijeenkomst voor Veteranen, (ex) militairen, kortom een ieder die
het land heeft gediend.

Wij verwelkomen u graag! Het eerste kopje koffie of thee krijgt u van ons.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur en stopt weer om 16.00 uur.
uitnodigingvocbijeenkomst16februari

Share

Nu, midden december zijn we onlangs als bestuur voor de laatste maal dit jaar bij elkaar gekomen en geëvalueerd wat er dit jaar allemaal is gebeurt. Enkele van onze trouwe bezoekers van het V.O.C. zijn ons ontvallen, maar er zijn gelukkig ook veel leuke dingen geweest. Weet u nog het gigantische spektakel op en rondom het Raadhuisplein? Weken later had Zevenaar het nog over het concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De jongeren waren helemaal weg geweest van de klimtoren en de flightsimulators en wat een mazzel hadden we opnieuw met het weer. Vele vrijwilligers zijn die dag in touw geweest, deze willen we nogmaals bedanken voor hun inzet. In een woord geweldig. En dan de sponsoren, de gemeente Zevenaar, zonder hen was dat allemaal niet mogelijk geweest. Ook aan hen onze enorme dank van waardering. 

4 & 5 mei

Dan was er nog de dodenherdenking en Bevrijdingsdag, ook daaraan heeft onze stichting actief deelgenomen. Diep respect voor de vaak hoogbejaarde veteranen die elk jaar weer in de houding staan.

Soldaat van Oranje

Na de zomervakantie en onze VOC-stop in september hebben we de draad weer opgepakt en zijn we eind september met een aantal van onze veteranen naar een matinee-voorstelling van Soldaat van Oranje de Musical geweest. Iedereen was diep onder de indruk van deze geweldige musical.

Sunsetmarch

Toen kwam in  oktober de jaarlijkse tocht over brug “de Oversteek” bij Nijmegen. Ieder jaar op de 4e zaterdag van oktober lopen we met wat veteranen deze “sunsetmarch”. 

V.O.C.

En zo komen we alweer aan in november, het laatste Veteranen Ontmoetings Centrum van dit jaar.. W hebben met een groep weer veel lol gehad in het gebouw van Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Ook aan het personeel en de vrijwilligers weer onze dank voor hun inzet voor onze stichting.

2019 een nieuwe start!

2019 zal het jaar worden van de verandering en het breken met tradities. Zoals in 2018 al aangekondigd was het de laatste keer dat we het spektakel organiseerden op het Raadhuisplein. Er zit iets nieuws in de pen dat we nog niet met u kunnen delen, maar leuk wordt het wel dat garanderen we u! Als eerste starten we op zaterdag 19 januari met onze Nieuwjaarsborrel, u leest er meer over hier op de website of in onze nieuwsbrief. Het kan ook zijn dat u van ons persoonlijk een uitnodiging krijgt. Vooralsnog is het nog niet zover dus:

Share

Sunsetmarch 2018

Zoals ieder jaar heeft het bestuur van Stichting Veteranen de Liemers weer de Sunsetmarch gelopen. Helaas waren er dit jaar wat weinig veteranen uit onze groep die mee wilden gaan, maar het was toch een plechtige en gedenkwaardige belevenis. 

Herman ten Seldam en Bert Grit waren met ons meegegaan. In totaal waren we vanuit onze club met 6 personen. Vanuit de organisatie liep er één van de vrijwilligers mee, die ook weer 2 belangstellenden had meegebracht.

Precies tijdens zonsondergang start men vanaf de zuidkant van de brug met lopen en steeds gaat er dan 1 set lantaarnpalen aan, in totaal 48. Dit staat gelijk aan het aantal gesneuvelde geallieerden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen tijdens de Waaloversteek op 20 september 1944. Op deze manier worden deze mannen elke dag van het jaar herdacht.

Iedere dag loopt er minimaal één Veteraan deze voettocht over de brug “de Oversteek” in Nijmegen.

Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en waar deze Sunsetmarch voor staat? Kijk dan even op de website www.sunsetmarch.nl

Share

Video Benefietconcert 2018

De video-opnamen van het benefietconcert op 7 april zijn klaar en staan klaar om bekeken te worden op youtube.

deel 1 (voor de pauze)

deel 2 (na de pauze)

 

Deze opnamen zijn dankzij Radio/tv Mozaiek beschikbaar, onze hartelijke dank aan hen!
Kijk voor meer programma’s eens op hun youtubekanaal

 

Share

VOC april 2018

Op zaterdag 21 april is het weer zover. De maandelijkse bijeenkomst in het gebouw van Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 6903 DA Zevenaar.
Bent u nog noot eerder bij ons geweest? Wij hebben 10 maal per jaar een bijeenkomst voor Veteranen, (ex) militairen, kortom een ieder die het land heeft gediend.
Wij verwelkomen u graag!  Het eerste kopje koffie of thee krijgt u van ons.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur en stopt weer om 16.00 uur.
Het beloofd weer een gezellige middag te worden, we zullen zeker terugblikken op het Benefietconcert van 7 april j.l. 
Klik HIER voor wat verzamelde foto’s van de dag en avond..

VOC april 2018

 

Wilt u voortaan ook een mail ontvangen met hierin onze nieuwsbrief? Meld u dan HIER aan

uitnodigingbijeenkomst21april

Share

William Thuis bij RTV Favoriet

Op zondag 28 januari was onze voorzitter William Thuis de telefonische gast bij RTV Favoriet.

In een monoloog van maximaal 3 minuten mocht hij vertellen over het evenement op 7 april aanstaande.

Luister even naar William en je bent helemaal op de hoogte over wat er komen gaat!

 

RTV Favoriet Zevenaar

Binnenkort volg er meer nieuws…

Share

VOC 18 november 2017

Veteranen Ontmoetings Centrum De Liemers

Het bestuur van Stichting Veteranen de Liemers, nodigt alle veteranen, oud militairen en hun partners uit om bij onze bijeenkomst op zaterdagmiddag 18 november 2017 in het gebouw van Caleidoz aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar aanwezig te zijn.
De bijeenkomst begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Dit is tevens de laatste bijeenkomst van dit jaar.

Het overzicht van de data van de bijeenkomsten is ook te vinden op onze website: https://www.stichtingveteranendeliemers.nl/veteranen-ontmoetings-centrum/

Zaterdag hopen we er weer een gezellige middag van te maken en hopen u allen weer te zien!
Uiteraard staat de koffie / thee weer klaar op deze dag.

Tevens roepen wij ook jongere en oudere veteranen op die nog nooit geweest zijn, om ook eens bij onze bijeenkomst te komen.
Om kort te zijn: een ieder die het land gediend heeft is met partner van harte welkom.

U kunt uzelf nog steeds aanmelden als donateur van onze Stichting Veteranen de Liemers. Het formulier hiervoor is verkrijgbaar bij de penningmeester. Online aanmelden kan ook.

Wilt u onze stichting zo af en toe financieel steunen, denk dan eens aan de helm die altijd op de bar staat.
U donatie hierin is van harte welkom!

 
Graag tot ziens aanstaande zaterdagmiddag 18 november om 13.00 uur.
 

Namens het bestuur,
Stichting Veteranen de Liemers
 
Rick Stander
Penningmeester

 

Kent u iemand die ook de uitnodigingen van onze stichting wilt ontvangen, stuur deze mail dan naar hem of haar door. Aanmelden voor de maillijst kan HIER
En op dezelfde manier kunt u zich ook afmelden als u deze e-mailberichten niet langer wilt ontvangen. Klik daarvoor HIER

 

 

VOC-banner

Share

Sunsetmarch 2017

Op zaterdag 28 oktober hebben een aantal veteranen en het bestuur van Stichting Veteranen de Liemers de Sunsetmarch 2017 gelopen.

Ondanks de regen konden we toch rekenen op een opkomst van meer dan 15 veteranen + de 4 bestuursleden. Even na 18.00 uur ging de eerste lamp aan op de brug “De Oversteek”in Nijmegen en kon de groep starten. Dit jaar waren we niet alleen en liep er nog een groep veteranen mee CMI-CO. Nadat de toch was afgelegd is er bij het monument een korte herdenking gehouden door de gehele groep. Na wat napraten en ervaringen uitwisselen ging iedereen weer zijn eigen weg.

Helaas zijn er deze keer geen bruikbare foto’s. De camera van ondergetekende gaf de geest door het vele vocht. Volgend jaar wanneer we opnieuw op de vierde zaterdag van oktober de Sunsetmarch lopen, hoop ik u weer foto’s te kunnen laten zien. 

Sinds 18 oktober 2014 loopt er iedere dag minimaal één veteraan de Sunsetmarch, vaakt door Team 31, een groep vrijwilligers die bij ontbreken van externe deelnemers bij zonsondergang aan de zuidkant van de brug start met lopen. Één voor een gaan de 48 lampen van de brug dan aan welke symbool staan voor de 48 geallieerde militairen die op 20 september 1944 gesneuveld zijn tijdens de “Waaloversteek” 

Wilt u meer informatie over de Sunsetmarch, of deze als veteraan zelf een keer lopen? Kijk dan vooral even op de website van de initiatiefnemers. Klik hiervoor op het onderstaande logo, de website opent zich dan op een nieuw tabblad.

Nog mooier zou zijn als u als veteranenorganisatie of als individuele veteraan, net als wij een vaste dag adopteert.

sunsetmarch 2017 stichting veteranen de liemers

 

 

 

 

Om u toch een indruk te geven hoe dit er uitziet, hier wat foto’s van een eerdere editie van ‘onze’ Sunsetmarch.

Share
ANBI_LOGO_STVDL1