BENEFIETCONCERT-2019

Benefietconcert-2019

Stichting Veteranen de Liemers organiseert voor de vierde maal een concert uitgevoerd door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. t.b.v. Hulphond Nederland.

Benefietconcert-2019

In “Sounds of Freedom” neemt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht u mee op een muzikale reis die een ode brengt aan vrijheid in al haar facetten. Wat is er gebeurd in die 75 jaar? Wat heeft die vrijheid ons gebracht en hoe ziet die vrijheid er tegenwoordig uit?
We staan uiteraard stil bij onze bevrijders en veteranen en de rol van de Koninklijke Luchtmacht als ambassadeur en voorvechter van vrijheid in Nederland en daarbuiten.

“Sounds of Freedom” belooft een muzikaal en visueel spektakel te worden. Met herkenbare muziek van onder meer:

De Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii,

Speciaal lichtontwerp en een grote LED wall waarop beelden getoond worden die het publiek mee terug nemen in de tijd. Denk aan het Europees voetbalkampioenschap in 1988, de val van de Berlijnse muur, de eerste man op de maan en andere hoogtepunten van 1945 tot vandaag.

Samen met een viertal topvocalisten laten de 41 blazers en zevenkoppige ritmesectie u genieten van de unieke sound van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Een krachtige groove en een herkenbare beat; een geluid uit duizenden.

Dat zijn de Sounds of Freedom van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

 

Viert u met ons mee?

 

Het goede doel:
HULPHOND NEDERLAND

Het concert zal weer in het teken staan van ons geliefde goede doel, Hulphond Nederland. Deze stichting leidt onder andere hulphonden op voor veteranen die getroffen zijn door het oorlogstrauma PTSS, post traumatisch stress syndroom!
In Nederland zijn meer dan 115.000 veteranen. Enkele duizenden van hen kampen met chronische psychische gevolgen van hun uitzending. Het meest voorkomende probleem is PTSS (Post Traumatisch Stress syndroom), een angststoornis die zich o.a. uit in herbelevingen!
Naast boosheid en angst leidt PTSS vaak tot verwijdering in relaties. In het ergste geval raakt een veteraan sociaal geïsoleerd en vereenzaamt. Langdurige psychotherapie helpt dan maar weinig.

Een veteranenhond helpt altijd!

 

 

Onderstaande sponsors hebben ons benefietconcert-2019 mogelijk gemaakt: