50 jarige bruiloft van der Schrieck

Zaterdag 10 juni 2017 was het 50 jaar geleden dat Ans en Dick Van der Schrieck elkaar het ja-woord gaven.

Enkele buren sloegen de handen ineen en organiseerden een feest.

Tot grote verrassing van het bruidspaar, stond er bij hun aankomst bij de feestlocatie een erewacht van Veteranen opgesteld, geflankeerd door familie, vrienden en buren.

Dick heeft vroeger bij de luchtmacht in Nieuw-Guinea gediend.

Overdonderd inspecteerde het bruidspaar de erewacht.

Dick heeft jarenlang als koopvaardijofficier gevaren bij de Ned Lloyd, waarbij Ans hem regelmatig vergezelde.

Na zijn pensionering was Dick lange tijd actief als voorzitter van de Jazz-sociëteit Zevenaar.

Ans begon haar loopbaan bij de Marine. Zij vervolgde haar carrière als gemeenteraadslid bij de VVD, om daar als fractievoorzitter te eindigen. Ook was Ans actief in de wijkvereniging Zonnemaat en nam deel aan het organiseren van de straatvolleybaltoernooien in Zevenaar.

Het gouden echtpaar heeft zichtbaar genoten van een heerlijk feest. En de aanwezigen met hen!

Tekst: Jaap Terpstra, foto’s Rick Stander