5 mei 2016 Bevrijdingsdag in Zevenaar

Op 5 mei 2016 vierden we ook in Zevenaar naar traditie Bevrijdingsdag.

Rond 12.00 uur was de start van het programma met het vlaghijsen door de Veteranen, hierna kon het publiek genieten van een optreden van het Seniorenorkest de Liemers. Buitenblik en Muziekstad hadden diverse activiteiten georganiseerd tot het einde van het middagprogramma om 17.00 uur.

Even voor 19.00 uur waren er 3 militaire voertuigen die de nodige bekijks hadden van jong en oud. Enkele oudgedienden / Veteranen maakten nog even een ritje door Zevenaar in een “Willy-jeep”
Tegen 20.00 uur kwam het vredesvuur aan uit Wageningen door de lopers van Atletiekvereniging de Liemers. Via een erehaag van Veteranen werd het vredesvuur ontstoken. Een luid applaus klonk over het Raadhuisplein.

Het muzikale programma bestond uit twee onderdelen, een voorprogramma door Lara Leaves, zij zong samen met haar gitarist liedjes van toen en nu. Een mooi optreden!
Heel veel volk was afgekomen op het concert van de Simon and Garfunkel revival band. Rond 21.45 uur gingen zij van start terwijl het Raadhuisplein bomvol stond met feestvierders.

Om 23.45 uur was het einde oefening en werd de vlag gestreken door opnieuw de Veteranen. Nadat het vredesvuur gedoofd was ging iedereen vrolijk en voldaan huiswaarts.

5 mei 2016 viering Zevenaar

[scroll naar beneden voor de video’s]

 

Dankzij Gerjan van der Zwaag van TV-Mozaiek kunt u ook nog kijken naar de video-opnamen van Bevrijdingsdag 2016 in Zevenaar
Als eerste de opening van de dag met de toespraak van Burgemeester Jan de Ruiter en het hijsen van de vlag:

 

In de avonduren was het ook tijd voor muziek, in het voorprogramma stond op het podium Lara Leaves:

 

Het hoofdprogramma werd verzorgd door de, uit Duitsland afkomstige, Simon and Garfunkel Tribute band, zij zorgden voor een waar spektakel op het volgestroomde Zevenaarse Raadhuisplein: