4 mei: Dodenherdenking in Zevenaar

Onder grote belangstelling vond op 4 mei in Zevenaar de jaarlijkse dodenherdenking plaats. De herdenking begon met een bijeenkomst in het Musiater. Tussen de diverse toespraken door zong Het Hooge Bongertkoor prachtige toepasselijke liedjes. Na de herdenkingsbijeenkomst trokken alle aanwezigen onder begeleiding van de stille trom van vier ‘Crescendo tamboers’ in een stille stoet via de Grietsestraat naar het Raadhuisplein voor de officiële Dodenherdenking.
Op het Raadhuisplein waren al enkele honderden belangstellenden aanwezig. Muziekvereniging Crescendo zorgde daar voor de muzikale omlijsting. Aansluitend aan de toespraken, van wethouder van Norel en een gedicht voorgedragen door een scholier, samen met Veteraan Nico Kruiniger, was het twee minuten stil.

De wethouders van der Werf, van Norel en Hendriksen legden daarna namens de gemeente Zevenaar een krans bij het herdenkingsmonument “De vier Tamboers”. Namens de Veteranen legden John Elvering en voorzitter William Thuis een bloemstuk. Daarna kregen de vele aanwezigen de gelegenheid bloemen bij het monument te leggen.
De avond van 4 mei werd afgesloten met een kop koffie of thee in de spiegeltent van Buitenblik.

4 mei Zevenaar, 5 mei Zevenaar