2 april 2016 Benefietconcert KLu

2 april 2016 staat bij ons te boek als een geslaagde dag!

Stichting Veteranen de Liemers organiseerde een feestdag voor de inwoners van de Liemers.

Rond 12.30 startte het programma op het Raadhuisplein in Zevenaar met het hijsen van de Canadese en Nederlandse vlag. Waarom ook de Canadese? Wel, op 2 april was het 71 jaar geleden dat Zevenaar is bevrijd door de Canadezen. Normaal vieren we op 5 mei de Nationale Bevrijdingsdag, maar we vonden dat we er ook wel eens bij stil mochten staan dat niet heel Nederland op dezelfde dag vrij was. Vandaar dus de Canadese en Nederlandse vlag.

Er stonden rondom het Raadhuisplein 12 bijzondere militaire voertuigen opgesteld door de Groene Soos die op heel veel belangstelling konden rekenen van het toegestroomde publiek. Ook mensen van het Korps Nationale Reserve waren de hele dag aanwezig. ‘s-middags met demonstraties en schminken van kinderen en ‘s-avonds voor de beveiliging van het Raadhuisplein. Stichting Hulphond was natuurlijk ook vertegenwoordigd met een stand en er werd voor Hulphond gecollecteerd. Mensen van RTV-Favoriet zorgden voor de muziek. Er was ook de hele dag een wagen van het Rode Kruis aanwezig om bij calamiteiten eerste hulp te verlenen. Gelukkig hoefden zij niet in actie te komen.

Even 20.00 uur was de aanvang van het Benefietconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht . In een enorme aluminium concerthal die voor deze gelegenheid was geplaatst hebben circa 500 bezoekers kunnen genieten van een concert op topniveau. Het orkest was belangeloos naar Zevenaar afgereisd met ruim 60 man, waaronder 45 professionele muzikanten, 2 solisten en chef dirigent Jasper Staps. Vooraf sprak de directeur van Hulphond Nederland het publiek toe waarna onze voorzitter William Thuis de avond opende met een toespraak. Na introductie van de dirigent ging het los. Met de show genaamd “Made in Holland” bewees dit orkest maar weer eens dat zij zich tot de beste orkesten van Europa mogen rekenen. Met nummers van Queen, Marco Borsato, Racoon, Kane, Armin van Buuren en vele anderen, bewees het orkest dat het optreden een beleving was. Niet alleen in geluid, maar ook met een gigantisch videoscherm achter het orkest. Zoals de dirigent het omschreef staat de Luchtmacht voor jong en dynamisch. Dat was de show ook!

De solisten Natasja den Toom en Kris Rietveld zongen beiden de sterren van de hemel. Het zijn niet de grote namen, maar ze kunnen zich zeker meten met de Nederlandse grote artiesten.

Tegen 22.30 uur werd de show afgesloten met het nummer “De wereld is van iedereen” Jong en oud zongen luidkeels mee. Met een staande ovatie nam het orkest afscheid van Zevenaar met de woorden: Tot een volgende keer. Menigeen ging geëmotioneerd huiswaarts nadat de nodige dankwoorden waren uitgesproken.

RTV-Favoriet pakte de draad weer op en draaide leuke nummers tot tegen middernacht. Al met al een super geslaagde dag.

2 april 2016 Benefietconcert KLu

Scroll voor de video-opname naar de onderkant van de pagina.

Onderstaande foto’s zijn belangeloos gemaakt en ter beschikking gesteld door © Daan Witjes www.denkweb.com

Middagprogramma:

 

Het opbouwen door de crew:

 

Tijdens het concert:

 

Deze grandioze dag is mede mogelijk gemaakt door:

 

Tot slot een video-opname van ruim 25 minuten van TV Mozaiek, met dank aan Gerjan van der Zwaag.


Heeft u ook van deze dag genoten?
Laat het ons weten via ons gastenboek, klik daarvoor HIER