Hulphond in actie

Tijdens de bijeenkomst van het Veteranen Ontmoetings Centrum op 21 november 2015 was het weer ouderwets gezellig. Stichting Hulphond was uitgenodigd om te komen vertellen over het werk dat de stichting doet en wat een hulphond voor onder andere oud-militairen met een Post Traumatisch Stress Stoornis kan betekenen.

Petra van Bentem was samen met een collega en hulphond Rags afgereisd naar Zevenaar. Rags is een koningspoedel en een zogenaamde therapiehond, hij mocht door de aanwezigen worden geaaid. Normaal is een hulphond aan het werk en mag dan ook nooit door vreemden worden afgeleid.

Tijdens een presentatie van ruim een half uur is precies uitgelegd wat de weg is die een pup moet afleggen voor het een hulphond is die voor een cliënt kan werken. Toen Petra vertelde dat de kosten van een PTSS-Hulphond ruim 22.000 euro zijn, schrok iedereen toch wel een beetje. Iedereen kreeg ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd dan ook flink gebruik van gemaakt.

Na afloop van de presentatie is er nog een uurtje geborreld, waarna tegen kwart over vier iedereen door de kou weer naar huis ging.

Afgesproken is dat we Stichting Hulphond zeker nog eens terug zullen zien. Het is uiteindelijk een van de twee goede doelen die direct worden gesteund door Stichting Veteranen de Liemers.
Denkt u hier alstublieft ook aan wanneer u overweegt om donateur te worden.

 

 

Hulphond